CÉGISMERTETŐiso

 

Kedves érdeklődő, leendő partnerünk!         

             

A PD-COFF Kft. vámospércsi székhelyű, 100 %-ban magyar tulajdonban lévő társaság. Több éve végzünk rovar és rágcsálóirtást, illetve fertőtlenítést Magyarországon túl Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában, Németországban és Ausztria területén. A teljesség igénye nélkül irodaházakban, szállodákban, állattartó telepeken, közintézményekben, önkormányzatoknál, élelmiszerfeldolgozó üzemekben, vágóhidakon, raktárépületekben és egyéb vállalatoknál.

 

2022-től hármas ISO rendszert működtetünk: az MSZ EN ISO 9001:2015, az MSZ EN ISO 14001:2015, valamint az MSZ ISO 45001:2018 szabvány követelményeinek megfelelően az egészségügyi kártevőírtás és fertőtlenítés területén.

Munkáink során a legmodernebb eszközöket és technológiákat alkalmazzuk. Munkatársaink szakmailag felkészültek, melyről a folyamatos képzésekkel gondoskodunk, komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, ismerik és betartják a munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi előírásokat. A szakmai tapasztalat, modern technikai háttér, és a rugalmas, precíz munkatársaink biztosítják, hogy egyidejűleg több munkaterületen is minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani megrendelőink részére. 
Az elsők között alkalmaztuk a mai kor jó higiéniai gyakorlatának (GHP) megfelelő monitorozást és a mért eredményekhez igazodó Integrált Kártevő Kezelést, azaz az IPM-et (Integrated Pest Management) és az IPC-t (Integrated Pest Control), mely kulcsa a kártevőmentességhez. Cégünk a ma már széles körben elterjedt, gél-technikával való csótányirtást alkalmazza.

 

IPM feladata

Az általunk használt rendszer feladata, hogy megakadályozza a kártevőpopulációk fejlődését amellett, hogy a rovar- és növényvédőszerek használatának mértékét és az egyéb beavatkozásokat gazdaságos szinten tartja.

 

Az IPM célja

Megismerni és alkalmazni a biológiai, mechanikai, fizikai vagy egyéb, kevésbé kockázatos stratégiákat, hogy minimalizáljuk a rovar- illetve növényvédőszerek használatát és ezzel csökkentsük az egészségre és a környezetre gyakorolt hatást.

Ahol szükséges a rovar- illetve növényvédőszer használata, a szelektivitás fontos szempont, hogy csökkentsük az ökoegyensúly felborulásának mértékét és biztosítsuk a biztonságos alkalmazást.

 

IPM rendszerünk

  1. Terület személyes felmérése
  2. Monitoring rendszer kiépítése, telepítés - dokumentációkészítés. Saját fejlesztésű nyilvántartó rendszer, mely a kártevők mennyiségének és pontos előfordulásának megállapítására alkalmas. Ezekből az adatokból táblázatok, illetve diagramok segítségével információt kapunk a rágcsálók, rovarok életciklusáról és előfordulásukról.
  3. A kapott adatok alapján kiértékelés és ennek megfelelő cselekvési terv elkészítése.
  4. Fontosnak tartjuk a képzést. Megrendelőinknél - kérésükre - oktatást tartunk, melyhez a saját tapasztalatainkra épülő oktatási segédanyagunkat használjuk (a kártevők külső megjelenése, életmódja, előfordulásuk stb.). Együtt határozzuk meg a cselekvési szinteket a kártevők ellen a fertőzöttség veszélyének mértéke alapján.
  5. Folyamatosan nyomonkövetjük a hazai és nemzetközi szaksajtót és a legújabb fejlesztéseket, kiállításokon veszünk részt, és ahol a kutatások eredményei bizakodásra adnak okot, azokat beépítjük a gyakorlatunkba, felmérjük a hatékonyságukat és alkalmazásuk következményeit a kártevőmenedzsment és a szélesebben vett környezet számára.
  6. Nyilvántartást vezetünk a felhasznált irtószerekről és kizárólag hatósági engedéllyel rendelkező készítményekkel dolgozunk, melyek biztonsági adatlapjai honlapunkon keresztül letölthetőek.
  7. Betartjuk az (OEK Országos Epidemiológiai Központ) által kiadott és érvényben lévő előírásokat.
  8. Szakképzett dolgozóink tagjai a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának (MESZK).
  9. Nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink folyamatos képzésére, munkaeszközeink folyamatos fejlesztésére, valamint az új, környezetkímélő technológiák bevezetésére, hogy munkánkkal a ma elérhető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.

 

Tevékenységeink:

  • állati kártevők elleni védelem keretében monitorozás és irtás
  • egér és patkány
  • csótány
  • hangya
  • szúnyogirtás
  • légy
  • ágyi poloska
  • darázs
  • aszalványmoly
  • madarak elleni védelem
  • fertőtlenítés, lomtalanítás
  • a növényvédelem területén sorfák és ligetek kezelése permetezéssel, favágás, sarjirtás és gyomirtás
  • ültetvények, szőlők és vetések védelme varjak, seregélyek és nyulak ellen.