RÁGCSÁLÓÍRTÁS


A rágcsálók gazdasági kártételük mellett szennyezésükkel közegészségügyi veszélyt is jelentenek. Az egészség védelme és az okozott károk megakadályozása miatt a rágcsálók ellen védekezni kell. Rágcsálóirtásra eredményesen és széles körben használatosak a véralvadásgátló hatóanyagú csalétkek. A rágcsálóirtószerek veszélytelen felhasználását, a rágcsálóirtó szerelvények (patkányetető láda, egéretető doboz) teszik lehetővé. Nyitott élelmiszerek mellett, illetve ahol egyéb okból nem használható irtószer más eljárásokat alkalmazunk.


A rágcsálóirtás ma már elterjedt módja az Integrált Kártevőirtási eljárás (IPM/IPC). A kártevők elleni integrált védekezés olyan populációszabályozó rendszer, mely - a kártevő populációk csökkentése és azok gazdasági kártételt el nem érő szinten tartása érdekében - hasznosít minden alkalmas egymással összefüggő eljárást.
Kártevőirtási szolgáltatásainkat egyaránt ajánljuk magánszemélyeknek, ingatlankezelőknek, intézményeknek, HACCP-körben tevékenységet végzőknek, illetve mindazoknak akik kötelezettek és akiknek problémát okoz a kellemetlen lakótárs.
Jogszabály-, irtószer-, szerelvény- és kártevőismerettel csak erre képzett szakemberek rendelkeznek, ezért célszerű Őket megbízni a rágcsálóirtással.


Patkányirtás
Élelmiszer keresés közben nagy területet bejár, saját utat alakítva ki mozgásával. Nyomai hamar észrevehetők.
Patkánymentes állapot az épületen belül, kívül a csatornák és alépítmények kezelésével biztosítható.

Egérirtás
Mivel akciórádiusza és vízigénye kicsi, néha hamarabb lehet a vizelete szagát érezni, mint az állatot meglátni. Betakarítás után és a tavaszi időszakban elindul, de egyébként inkább behurcolják.

Épületen belüli irtásuk jellemzően irtószer és csapda használatával történik.